At være hjemløs er ikke altid nemt… men

Selvom det ikke altid er nemt at være hjemløs, så findes der faktisk også rigtig mange mennesker som har valgt denne livsstil fordi, de syntes det er en fed måde at leve på. Det som ofte sker er, at man kun kigger på de negative sider ved at være hjemløs – i de situationer hvor vedkommende ikke gør det af egen fri vilje. I Danmark findes der, på trods af det kolde klima, en række mennesker som har valgt dette fordi, de ikke kan leve i en lejlighed. Dette kan skyldes psykologiske problemer etc., men udover dette er det stadig deres eget valg, som de ofte har det fint med.

Udover dette, så findes der verden over en række projekter til, for og af hjemløse, som er bevis på, at livet som hjemløs ikke altid er så slemt som man skulle tro på overfladen. Herunder har vi listet nogle af disse.

  • Homeless Wordcup. Som navnet lyder, så er der simpelthen tale om en fodbold begivenhed for hjemløs, hvor de hold for forskellige lande har mulighed for at møde hinanden. Eventet i 2015 afholdes i Amsterdam.
  • Nationalhomeless.org. Arrangerer årligt en række events verden over for hjemløse – afholdt og planlagt af hjemløse. Herudover udgiver de også en avis som er værd at læse.
  • Hus Forbi. Et dansk projekt, hvor en række hjemløse skriver, redigere og udgiver en avis, som sælges i hele Danmark af hjemløse. Konceptet går ud på, at give de hjemløse penge til mad etc. (igennem salget) samt noget at gå op i.
  • Projecthomelessconnect.org. Skaber forbindelser imellem hjemløse i Amerika med fokus på hårklipninger.

Skulle du have et koncept at tilføje til listen, så lad også endelige vide ved, at ligge en kommentar herunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *