Sådan skaber du en succesfuld SMS-kampagne

I samarbejde med vores samarbejdspartner Inmobile.dk bringer vi her en artikel omkring SMS, og hvordan man kan skabe den gode SMS-kampagne. Læs artiklen herunder.

Alle kender sms’er som de korte beskeder, man sender til sin familie og sine venner og bekendte. Det er en smart måde kort at fortælle hvor man er, hvad man laver og hvornår man skal mødes. Det er den perfekte måde at kommunikere på, hvis man ikke har lyst til at ringe og forstyrre ham eller hende, man gerne vil i kontakt med.

Fremsendelse af sms

Men sms’er kan bruges til meget andet. De såkaldte SMS-kampagner er en god måde at fange sine kunders opmærksomhed super hurtigt, specielt fordi de fleste har deres telefon ved hånden næsten hele tiden. En sms fra eller til gør ikke den store forskel i de flestes øjne. SMS-kampagner er en nem måde at nå sine kunder direkte. Men hvordan laver man den perfekte SMS-kampagne?

Gør det kort. Sms’er er korte af natur, og ingen gider at læse en roman i en sms. Hvis pointen i ens sms ikke kan ses før efter et par sekunder, har kunden allerede trykket videre på sin telefon. Sig hvad du vil sige så kortfattet som muligt, men med så meget lokkemad at kunden husker sms’en bagefter. Det duer ikke at sms’en indeholder et langt, langt link til en hjemmeside. Kunden vil sandsynligvis lade øjnene glide hen over sms’en, registrere at der ikke er særlig meget, der giver mening og miste interessen så hurtigt, som den opstod.

Undgå at bliv for irriterende

Det er vigtigt at kampagnen ikke virker irriterende, som for eksempel spammails eller tilbudsaviser, der bliver leveret, selvom man ikke ønsker dem. Så får kunden hurtigt et dårligt forhold til produktet, det præcis modsatte af hvad man ønsker at opnå. I stedet skal man sørge for at få de rette informationer ud til de rette mennesker. Kampagnen skal være relevant for modtageren, ellers er løbet kørt.

Timingen er også vigtig i en SMS-kampagne. Hvis en sms kommer på det forkerte tidspunkt kan den, ligesom hvis den blev sendt til den forkerte, virke irriterende i stedet for informerende. Sms’en skal være relevant i situationen, som for eksempel hvis et tilbud udløber inden for kort tid. God timing kan også være at sende sin kunde en sms, hvis han eller hun ikke har været en aktiv kunde i et stykke det. Så kan en sms minde kunden om de lækre tilbud før produkterne forsvinder fra hukommelsen. Eller hvad med at sende en SMS kort efter at kunden har købt en ting – lidt som netbutikker viser andre produkter, der er købt samtidig med et andet køb.

SMS-kampagner skal gøres helt rigtigt, hvis ikke det skal give bagslag. Men hvis man husker at fatte sig i korthed og kontakte kunden på det rette tidspunkt, kan SMS-kampagner være en fantastisk hjælp til sin forretning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *